Alocasia Zebrina

     Zebra gövdesini andıran desenli gövdesiyle alocasia ailesinin en popüler ve sevilen türlerinin başında gelir zebrina. Melek kanadı şeklindeki iri yapraklarıyla ince desenli gövdesinin birleşimi, bitkiyi son derece zarif kılar.

     Bir yağmur ormanı bitkisi olarak nemi sevdiğinden toprağını aşırı kurutmamak bakımında oldukça önemlidir. Toprağın üst kısmı kuruduğunda, iç kısmı da nemini kaybetmeye doğru evrildiğinde yeniden sulama yapma vakti gelmiş demektir. Sulamada dinlendirilmiş, oda sıcaklığındaki suyu kullanmak gerekir.

     Işık konusunda da aydınlık ortam bitkisi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Yaz mevsiminin yakıcı güneşinden korunacağı, sabah ve akşam güneşinden bir-iki saat de olsa faydalanabileceği kuvvetli ışık alan bir mekanda konumlandırılması gelişiminin sağlıklı olarak sürmesi için önemlidir.

     Bakımında atlanmaması gereken bir diğer konu da yapraklarının haftada bir ke nemli bir bezle silinmesi gerektiğidir. Böylece herhangi bir örümcek vb gibi bitkinini gelişimini sekteye uğratabilecek oluşumların önüne direkt olarak geçilebilir.